AIXECAMENT CONTRA LA GUERRA DE MELILLA
 
icono de búsqueda de contenidos

AIXECAMENT CONTRA LA GUERRA DE MELILLA

La població espanyola, no soporta més veure els seus joves morint a la guerra. Ahir, dia 3 d'agost a Barcelona es van donar lloc unes manifestacions, que encara continuen, per reivindicar el dret de vida i llibertat dels seus joves.

27 abr 2018


 

 

 

Als voltants de la ciutat de Melilla està esdevenint una gran guerra, en la qual s'enfronten les tropes espanyoles contra les cabiles rifenyes. Aquesta batalla va començar al juliol, fa poques setmanes. La guerra està matant a molta població espanyola. Ho hem anat veient al llarg de les diferents batalles. 

 

L'última batalla va ser al Barranc del Llop entre la nit del 26 al 27 de juliol. Les tropes Haques van avançar posicions. El general Guillermo Pintos va decidir enviar la seva brigada a la via ferraria, per protegir als treballadors que estaven reparant-la. La meitat de les tropes es van dirigir al Barranc de l'Infern, on van ser atacades. El general va ser el primer a caure només iniciar la batalla. Els oficials i els soldats, en canvi, es van retirar al Barranc del Llop, on novament van ser atacats per sorpresa.

Les tropes espanyoles van ser aniquilades pels marroquins. Aquests atacs van deixar entre 1000 i 1500 morts, encara que molta gent va ser desapareguda. 

 

Aquesta matança per part dels marroquins és només un clar exemple de la violència i crueltat de la guerra, la qual està provocant moltes baixes. 

Davant la mancança d'homes per lluitar a la guerra, Antoni Maura amb el recolzament del nostre rei Alfons XIII, ha decidit reclutar joves per enviar-los a la guerra.

 

 

 

Resultat d'imatges de barranco del lobo

 

 

 

 

 

Ahir dia 3 d'agost del 1909 , ens van arribar notícies sobre la mort en combat d'uns 300 reservistes catalans, aquest fet va provocar greus revolucions entre els opositors de la lleva de joves a la guerra de Melilla. La tragèdia va succeir a Barcelona, on encara avui trobem manifestacions.

Els revolucionaris, dolguts per la notícia rebuda van decidir actuar contra el govern espanyol convocant diverses manifestacions arreu de la província de Barcelona. La ciutat més afectada és Sabadell, on l'església de Sant Fèlix va ser cremada. Més de 30 persones han resultat ferides i 6 han mort. El barri de Gràcia de Barcelona també s'ha vist molt afectat, ja que la policia va actuar amb violència contra les masses manifestants utilitzant armes de foc que van provocar un centenar de ferits i 13 víctimes mortals. Han sigut empresonades sis persones per incitar a la violència i estant pendents de judici.
 
El govern continua en busca de solucions davant aquesta situació inestable. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Temas relacionados:

También te puede interesar

Opiniones de este contenido

Esta web se reserva el derecho de suprimir, por cualquier razón y sin previo aviso, cualquier contenido generado en los espacios de participación en caso de que los mensajes incluyan insultos, mensajes racistas, sexistas... Tampoco se permitirán los ataques personales ni los comentarios que insistan en boicotear la labor informativa de la web, ni todos aquellos mensajes no relacionados con la noticia que se esté comentando. De no respetarse estas mínimas normas de participación este medio se verá obligado a prescindir de este foro, lamentándolo sinceramente por todos cuantos intervienen y hacen en todo momento un uso absolutamente cívico y respetuoso de la libertad de expresión.




 No hay opiniones. Sé el primero en escribir.


Escribe tu comentario
* Datos requeridos
Título *
Contenido *
Tu nombre *
Tu email *
Tu sitio web
 
Te recomendamos...
Las revoluciones de la edad moderna
https://press.parentesys.com/45286/
VTC News
https://press.parentesys.com/2883/
KAMAKLOGISTIC
https://press.parentesys.com/2392/
MORDISCO
https://press.parentesys.com/27480/
Medios Impresos
https://press.parentesys.com/59463/