Inici de les activitats de lleure i aturada temporal per la covid-19
TEAMAR news
TEAMAR news 
icono de búsqueda de contenidos

 Inici de les activitats de lleure i aturada temporal per la covid-19

Finalment, després de gairebé 6 mesos d’espera l’Esplai va arrencar el 17 d’octubre!! I ho va fer de la millor manera, amb il·lusió i moltes ganes!! 

MFJ  | 0 0


Per tal que el nostre Esplai fos segur, tant per la nostra mainada, com pels nostres monitoris i psicòlegs, es va treballar molt, buscant que la majoria de les activitats fossin a l'aire lliure i que es portessin a terme sempre les mesures de seguretat necessàries per a la COVID-19. 

Malauradament, el divendres 30 d’octubre el Govern de la Generalitat va aplicar noves mesures per a la contenció del brot epidèmic de la COVID-19 i ens hem vist obligats a aturar les activitats previstes a l’Esplai durant 15 dies. El dissabte 14 de novembre, vam poder tornar a l'activitat, amb permís especial de la Generalitat amb el recoltzament del departaments de Salut i Juventut, i ho vam fer amb una sortida a l'hípica Clarà d'Argentona. 

Hem acabat el trimestre amb la super notícia d'haver estat un esplai segur.

Tot i aquests contratemps, us volíem informar que, des de la Junta, es va decidir que l'oci terapèutic que oferíem fes un pas més i es convertís en Lleure lúdic, pedagògic, terapèutic i inclusiu. Per a això, el primer pas va ser contractar a l’Elena Masoller com a Directora de Lleure, la qual s’ha encarregat de la coordinació de les activitats de lleure i del compliment de la normativa que ens exigeix la Direcció General de Joventut del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat.

El fet d’haver incorporat l’Elena a l’equip no significa perdre la presència dels nostres psicòlegs a l’Esplai, tot el contrari! Hem volgut unir el millor dels dos mons (Lleure i Psicologia), i per això, a més de comptar amb les nostres psicòlogues, també hem incorporat la Rebeca Monreal com a assessora terapèutica, que s'encarregarà tant de formar als monitors (de l’Esplai, Casals i extraescolars), com de reunir-se amb psicòlegs i monitors periòdicament, per donar suport, assessorar i donar-los les eines necessàries per gestionar les diferents situacions que puguin sorgir.

També hem volgut apostar per oferir activitats extraescolars, la idea va sorgir de la dificultat de moltes famílies per trobar extraescolars on els seus fills encaixessin i poguessin gaudir, bé per la falta de formació dels monitors o bé pel poc interès en entendre i incloure persones TEA dins les seves activitats. 

Les extraescolars que oferim estan pensades i adaptades a les necessitats dels nostres socis. Per exemple, les esportives tenen la finalitat de millorar l'equilibri, la motricitat en general, la visió espacial, etc., fomentant el treball en equip i evitant la competitivitat. 

Malauradament, les hem suspès fins al pròxim curs, per a no veure'ns en la necessitat aturarl-les intermitentment a causa de la situació i a les restriccions que van i vénen

Per acabar, també informar-vos que s’està preparant un Casal de Nadal i de Setmana Santa, a més a més del d’Estiu, si la covid-19 ens ho permet!

Ja anireu rebent noticies pròximament!! 

Temas relacionados:

Opiniones de este contenido

Esta web se reserva el derecho de suprimir, por cualquier razón y sin previo aviso, cualquier contenido generado en los espacios de participación en caso de que los mensajes incluyan insultos, mensajes racistas, sexistas... Tampoco se permitirán los ataques personales ni los comentarios que insistan en boicotear la labor informativa de la web, ni todos aquellos mensajes no relacionados con la noticia que se esté comentando. De no respetarse estas mínimas normas de participación este medio se verá obligado a prescindir de este foro, lamentándolo sinceramente por todos cuantos intervienen y hacen en todo momento un uso absolutamente cívico y respetuoso de la libertad de expresión.




 No hay opiniones. Sé el primero en escribir.


Escribe tu comentario
* Datos requeridos
Título *
Contenido *
Tu nombre *
Tu email *
Tu sitio web
 
Te recomendamos...
FORMACIÓN SOCIOCULTURAL III
https://press.parentesys.com/13775/
La variable
https://press.parentesys.com/35960/
Enfermeria Activa
https://press.parentesys.com/24715/
Medios Impresos
https://press.parentesys.com/59463/
Aquatic World
https://press.parentesys.com/3402/