LaboraTEA
TEAMAR news
TEAMAR news 
icono de búsqueda de contenidos

LaboraTEA

MV | 0 0

LaboraTEA és la branca de TEAMAR que s’ocupa d’oferir suport sociolaboral a totes aquelles persones majors d’edat amb diagnòstic de TEA que vulguin entrar al món laboral. Com treballem a LabotaTEA? Treballem a partir de l’avaluació inicial i orientació laboral, ajudem a construir itineraris formatius, entrenem habilitats sociolaborals, i acompanyem el procés d’inserció laboral per a una bona integració en el lloc de treball. 

Les persones amb TEA mostren dificultat en la interacció social i en les funcions executives (American Psychiatric Association, 2014). Aquest fet implica que a l’hora de rebre una formació (atenció, planificació, anticipació, organització, gestió del temps i recursos, relació amb els companys i professorat, gestió de conflictes...), i d’accedir a un lloc de treball (realitzar un currículum vitae, enfrontar-se a una entrevista de treball, relacionar-se amb els seus companys, planificar els passos i tempos per a realitzar la seva feina, hàbits d’autonomia...) necessiten suport.

La inserció laboral és essencial per a una vida adulta plena i de qualitat. El col·lectiu de persones amb TEA és especialment vulnerable a l’exclusió sociolaboral; la manca de formació i el dèficit d’habilitats per a enfrontar-se a les obligacions del seu lloc de treball, així com a la relació amb els seus companys, superiors o clients, esdevenen una dificultat notable per a l’accés al lloc de treball i pel manteniment d’aquest.

Donades aquestes singularitats, i a la creixent demanda per part dels socis de TEAMAR que han sol·licitat ajuda per a la recerca de feina, es va crear el projecte LaboraTEA ara fa quatre anys, en aquest temps hem rebut suport econòmic de la Fundació Iluro, Bankia i la Fundació la Caixa, la qual cosa ens ha permet crear els recursos i ajudar a més de 28 persones.

En aquests anys hem observat com cada vegada més socis arribaven a la majoria d’edat i era més palesa la necessitat d’impulsar LaboraTEA. L’any 2020 ha estat un any difícil per a formar-se i inserir-se laboralment, tot i això continuem treballant per a construir un futur per a TOTS.
 

Temas relacionados:

Opiniones de este contenido

Esta web se reserva el derecho de suprimir, por cualquier razón y sin previo aviso, cualquier contenido generado en los espacios de participación en caso de que los mensajes incluyan insultos, mensajes racistas, sexistas... Tampoco se permitirán los ataques personales ni los comentarios que insistan en boicotear la labor informativa de la web, ni todos aquellos mensajes no relacionados con la noticia que se esté comentando. De no respetarse estas mínimas normas de participación este medio se verá obligado a prescindir de este foro, lamentándolo sinceramente por todos cuantos intervienen y hacen en todo momento un uso absolutamente cívico y respetuoso de la libertad de expresión.




 No hay opiniones. Sé el primero en escribir.


Escribe tu comentario
* Datos requeridos
Título *
Contenido *
Tu nombre *
Tu email *
Tu sitio web
 
Te recomendamos...
MORDISCO
https://press.parentesys.com/27480/
Noches de jardín
https://www.revistanochesdejardin.com/
Music World
https://press.parentesys.com/47897/
OSCAR H CABALLERO MUSIC
https://shop.oscarhcaballero.com/
DISCERE
https://press.parentesys.com/6628/