BIOGRAFIA DE MARIE CURIE
 
icono de búsqueda de contenidos

BIOGRAFIA DE MARIE CURIE

ANEM A CONÉIXER UN POC MILLOR A UNA DE LES DONES MÉS REPRESENTATIVES DEL MÓN DE LA CIÈNCIA, AMB ÈXITS RECONEGUTS A NIVELL MUNDIAL

LADE | 21 mar 2022


María Salomea Sklodowska, més coneguda com Marie Curie o Madam Curie, va nàixer el 7 de novembre de 1867 a Varsòvia, Polònia.

Marie Curie va ser la primera persona en rebre dos premis nobel en diferents especialitats; física i química. També va ser la primera dona en ser professora a la univercitat de París.

Quant tenía 10 anys va començar a assistir a l’escola interna de J.Sikorska. Després va asistir a una escola per a xiquetes en què es va graduar el 12 de juny de 1883 amb medalla d’or.

Quant va acabar l’escola va començar la seua formació científica. Als 24 anys se’n va anar a París a on va acabar els seus estudis i va fer els seus treballs més rellevants.

Marie Curie estava interessada en els recents descobriments de l’època. Els seus èxits inclouen els primers estudis sobre el fenomen de la radioactivitat (terme que ella mateixa va encunyar), tècniques per a l'aïllament d'isòtops radioactius i el descobriment de dos elements ; el poloni i el radi. Sota la seua direcció es van dur a terme els primers estudis en el tractament de neoplàsies amb isòtops radioactius. A més, va fundar l'Institut Curie a París i a Varsòvia, els quals es mantenen entre els principals centres d'investigació mèdica en l'actualitat. Durant la Primera Guerra Mundial va crear els primers centres radiològics per a ús militar.

Va morir en 1934 als 66 anys, per una anèmia causada per l'exposició a la radiació de tubs d'assaig que guardava en les butxaques i en la construcció de les unitats mòbils de raigs X a la Primera Guerra Mundial.

Descanse en pau una de les dones més importants del món de la ciència. Les seues aportacions a la vessant científica, perduraran per sempre.

Temas relacionados:

Opiniones de este contenido

Esta web se reserva el derecho de suprimir, por cualquier razón y sin previo aviso, cualquier contenido generado en los espacios de participación en caso de que los mensajes incluyan insultos, mensajes racistas, sexistas... Tampoco se permitirán los ataques personales ni los comentarios que insistan en boicotear la labor informativa de la web, ni todos aquellos mensajes no relacionados con la noticia que se esté comentando. De no respetarse estas mínimas normas de participación este medio se verá obligado a prescindir de este foro, lamentándolo sinceramente por todos cuantos intervienen y hacen en todo momento un uso absolutamente cívico y respetuoso de la libertad de expresión.




 No hay opiniones. Sé el primero en escribir.


Escribe tu comentario
* Datos requeridos
Título *
Contenido *
Tu nombre *
Tu email *
Tu sitio web
 
Te recomendamos...
Proyecto de aula
https://press.parentesys.com/8241/
parentesys
https://www.parentesys.es/
DISCERE
https://press.parentesys.com/6628/
La Segunda Guerra Mundial
https://press.parentesys.com/57403/
Noticias del Futbol
https://press.parentesys.com/44750/