SALVA SISCAR ROVIRA, DIRECTOR DEL CEIP SEGÀRIA
 
icono de búsqueda de contenidos

SALVA SISCAR ROVIRA, DIRECTOR DEL CEIP SEGÀRIA

HUI ANEM A ENTREVISTAR AL DIRECTOR DEL NOSTRE COL·LEGI, EL CEIP SEGÀRIA. LI DIUEN SALVA SISCAR ROVIRA, ÉS NATURAL DE PEGO I PORTA 10 ANYS EXERCINT EL CÀRREC.

EQUIP PADE | 28 may 2021


P:Conta’ns sobre el càrrec de director. Costa molt de treball, poc?

 

R: El càrrec de director, és un càrrec meravellós, al qual li tens que dedicar molt de temps, i sí, com tot treball, li has de dedicar un poc d’esforç.

 

P: El caràcter amb els companys/es, pares, mares i alumnat, etc. Com el gestiones?

 

R: El caràcter com qualsevol mestre, qualsevol persona, ha de ser empàtic. També quan hi ha un dubte, cal intentar solucionar-lo d’alguna forma.

 

P: Conta’ns els plans per a l’any que ve amb el tema pandèmia.

 

R: Serà segons ens marquen les autoritats sanitàries. És a dir, si ens diuen que l’organització de l’alumnat, l’organització del centre, ha de ser igual o pareguda a la de aquest any, les activitats que fèieu en algunes classes, amb poc alumnat, es veuran subjectes al que ens diguen les autoritats sanitàries i Conselleria d’Educació. Aleshores, fins que des de sanitat no ens diguen com hem d’organitzar l’alumnat, no us puc avançar massa. Així que m’agradaria que fora el més normal possible. I a poder ser, que tornàrem a fer tallers, etc. Que tornara tot un poc a la normalitat.

 

P: Com treballa un equip directiu? El director, la cap d’estudis i la secretària.
R: Un equip directiu treballa en equip, per això es diu equip directiu. Cada càrrec unipersonal té unes funcions molt concretes. La cap d’estudis treballa la part pedagògica, la direcció treballa en la part dels programes i tot el relacionat amb el centre. I la secretària és la que s’encarrega de tota la part administrativa i burocràtica del centre.

 

P: Parla’ns de les eixides de 6é. Aquest any hi haurà eixida de fi de curs?

 

R: Per a 6é sí que hi haurà. En principi no hi havia per la pandèmia, però les mesures s’han relaxat i ara permeten que l’alumnat realitze alguna eixida. Hem intentat buscar una eixida que complisca les mesures de seguretat. L’eixida serà al campus Moragete (Requena). Allí faran activitats multi aventura i els acompanyaran dos tutors: Vicent Franquesa, el tutor de 6é, i Paqui, la secretària de l’escola.

 

P: Creus que l’any que ve també hi hauran eixides?

 

R: Com us contava, si tot segueix igual, sí que hi hauran.

 

P: Com és ser un director en pandèmia?

 

R: Va ser una situació complicada perquè no ens esperàvem que anaven a confinar a tota la població. L’educació ha de ser presencial, explicar cara a cara, mirar-nos als ulls... i això va ser molt complicat pel tema del confinament. Vam intentar contactar amb l’alumnat des dels nostres domicilis, perquè curricularment tinguéreu un ordre, vam buscar una manera de que poguéreu entregar els treballs. Un treball molt complicat.

 

P:Com creus que serà l’any que ve?

 

R: Jo crec que l’any que ve serà molt paregut a aquest. Pense que l’alumnat a partir de 6 anys continuarà portant mascareta perquè estem treballant en un espai tancat. Fins que el 100% de la població estiga vacunada, crec que les mesures actuals seguiran a l’escola. Pense que continuarem amb els grups bombolla i els grups estables. Esperem que siga el més normal possible.

 

P: Què opines de la “llei Celaá”?

 

R: La llei Celaá es diu així perquè a la Ministra d’Educació i Formació Professional del govern li diuen Isabel Celaá, ella va ser la màxima impulsora d’aquesta reforma educativa. Tot equip de govern nou, tota organització política nova, intenta deixar empremta en educació. El que caldria fer és seure junts, tots els polítics, i crear un pacte d’estat en matèria d’educació. Així, cada vegada que entra un equip nou al govern, no voldrà crear la seua pròpia reforma educativa, adaptada a les seues lleis. La llei Celà aporta coses noves, no totes són dolentes, també hi ha coses bones.

 

Salva, amb açò acabem amb l’entrevista. Moltes gràcies pel teu temps, per la informació que ens has facilitat i et desitgem tota la sort del món. La sort que tingues serà en benefici de tota l’escola.

 

El nostre director ens ha parlat del càrrec de director, de com són les relacions amb els companys/es, de com treballen com a equip directiu i com van afrontar la situació de la pandèmia. Endemés ens ha parlat de la situació amb les futures excursions i de la pròxima llei educativa que entrarà en vigor en breu. L’alumnat de 5é A li hem desitjat molta sort en el futur i li hem agraït el temps que ens ha prestat.

Temas relacionados:

Opiniones de este contenido

Esta web se reserva el derecho de suprimir, por cualquier razón y sin previo aviso, cualquier contenido generado en los espacios de participación en caso de que los mensajes incluyan insultos, mensajes racistas, sexistas... Tampoco se permitirán los ataques personales ni los comentarios que insistan en boicotear la labor informativa de la web, ni todos aquellos mensajes no relacionados con la noticia que se esté comentando. De no respetarse estas mínimas normas de participación este medio se verá obligado a prescindir de este foro, lamentándolo sinceramente por todos cuantos intervienen y hacen en todo momento un uso absolutamente cívico y respetuoso de la libertad de expresión.




 No hay opiniones. Sé el primero en escribir.


Escribe tu comentario
* Datos requeridos
Título *
Contenido *
Tu nombre *
Tu email *
Tu sitio web
 
Te recomendamos...
ColMexTul News
https://press.parentesys.com/45387/
MARENE
https://press.parentesys.com/733/
DEMO PARENTESYS Press
https://demo.parentesys.com/
CREACCIONA NEWS->blog()
https://www.creacciona.com/
ECOVANGUARDIA
https://press.parentesys.com/3745/