8 DE MARÇ, DIA DE LES DONES
 
icono de búsqueda de contenidos

8 DE MARÇ, DIA DE LES DONES

ELS GEGANTS DE PEDRA | 12 mar 2021


Un incendi en una fàbrica de samarretes a Nova York l’any 1911, on van morir 146 dones, va marcar l’inici de la lluita pels drets de la dona, lluita que encara continua hui en dia                 

El dia internacional de la dona, el 8 de març, va ser declarat per les Nacions Unides en 1975 per primera vegada. Dos anys més tard es va convertir en el dia internacional de la dona i la igualtat. En EE.UU se celebra oficialment des del 1994.

De manera reaccionària als fets de la fàbrica, es va produir una de les primeres manifestacions per lluitar pels drets de la dona i van sorgir distints moviments. Això unit a que a les dones no les deixaven votar, va desencadenar la lluita.

Segon l’informe dels bombers d’aquella època, un cigarret mal apagat tirat a un cub de restos de tela, què no s’havia buidat en dos mesos, va ser l’origen de l’incendi. En no poder eixir, moltes de les treballadores es van precipitar al carrer des les plantes huitena, novena, i dècima de l’edifici. La majoria de les víctimes van morir per cremades, asfíxia o diverses lesions.

Al C.E.I.P Segària ens sumem a aquesta lluita per la igualtat. El dia 8 de març vam elaborar un vídeo intern a l’escola amb la temàtica de ”las sin sombrero” i la  “generació del 27”. Hi va participar tota l’escola i la nostra classe va fer una xicoteta representació en col·laboració.

“Las Sinsombrero” és el nom que reben un grup de dones artistes espanyoles nascudes entre 1898 i 1914, en la generació del 27, “nos apredrearon llamándonos de todo”, relata la mateixa Maruja Mallo en unes gravacions fetes per “TVE”. Aquest relat és una mostra clara de la de la discriminació que han patit les dones des dels orígens de la humanitat.

Des del col·legi pretenem lluitar per tal d’aconseguir la igualtat entre ambdós sexes, continuarem treballant fins aconseguir-ho.

Temas relacionados:

Opiniones de este contenido

Esta web se reserva el derecho de suprimir, por cualquier razón y sin previo aviso, cualquier contenido generado en los espacios de participación en caso de que los mensajes incluyan insultos, mensajes racistas, sexistas... Tampoco se permitirán los ataques personales ni los comentarios que insistan en boicotear la labor informativa de la web, ni todos aquellos mensajes no relacionados con la noticia que se esté comentando. De no respetarse estas mínimas normas de participación este medio se verá obligado a prescindir de este foro, lamentándolo sinceramente por todos cuantos intervienen y hacen en todo momento un uso absolutamente cívico y respetuoso de la libertad de expresión.




 No hay opiniones. Sé el primero en escribir.


Escribe tu comentario
* Datos requeridos
Título *
Contenido *
Tu nombre *
Tu email *
Tu sitio web
 
Te recomendamos...
Congéneres
https://press.parentesys.com/43561/
MARENE
https://press.parentesys.com/733/
Conócete a tí mismo
https://press.parentesys.com/802/
The House Style
https://press.parentesys.com/29862/
El permiso por puntos
https://www.elpermisoporpuntos.es/