MISSIÓ A MART : “ROVER PERSEVERANCE”
 
icono de búsqueda de contenidos

MISSIÓ A MART : “ROVER PERSEVERANCE”

EL ROVER PERSEVERANCE VA ARRIBAR MART EL 18 DE FEBRER DE 2021, JA HA ENVIAT LA PRIMERA TANDA DE SONS I IMATGES DE LA SUPERFÍCIE DEL PLANETA ROIG

EQUIP GELO | 7 mar 2021


La missió del Rover Perseverance és saber si fa milions d’anys hi havia vida al planeta roig. De moment no ha trobat res, però acaba d’aterrar i l’objectiu de la missió és aquest precisament.

El Rover Perseverance ha enviat el primer conjunt de fotos de diferents zones de la superfície de Mart. Segons la Nasa el primer conjunt de sons va arribar el 20 de febrer de el 2021.

El Perseverance és una meravella tecnològica. És el millor robot astronauta de la història, té un disseny molt sofisticat i també és molt car, de fet és el més car que s’ha fet mai. Tanmateix, té dos instruments espanyols; el primer és una càmera “supercam” (que també és del Regne Unit), és  com un laboratori i té una càmera molt interessant que té un làser molt potent, no té res que veure amb els làsers dels Rovers predecessors. I el segon, és una espècie de detector que detecta brutícia a molta distància. A més, té la “meda”, un instrument què s’utilitza per mesurar la temperatura, la velocitat del vent i altres factors importants per saber més d’aquest planeta tan interessant per l’ésser humà.

En la construcció del rover han participat quasi tots els països del món. Si més no, compta amb tecnologia Noruega, aquesta possibilita la penetració baix de la superfície de Mart per veure que hi ha, com per exemple un fòssil interessant o alguna cosa que puga donar un poquet d’informació sobre la possible vida a Mart. També té un aparell anomenat “MMRTG” que té una font d’alimentació de plutoni, que subministra energia al Rover. Gràcies al plutoni té una vida útil més llarga, més del que dura la missió. També té un artilugi anomenat “sherloc”, el qual utilitza un espectròmetre ultravioleta per estudiar la geologia i la química del planeta. Tanmateix, hi ha moltes coses interessants com també el “mastcam-z”, que és una càmera panoràmica amb zoom. També el “pixl”, que és un espectròmetre de raigs X per explorar les composicions químiques de les roques properes al Rover, un braç robòtic amb el seu “moxie” què pot fer canvi d’oxigen per diòxid de carboni en l’atmosfera de Mart i un llarg etc.

S’espera que les futures generacions que colonitzen el planeta roig puguen utilitzar les dades arreplegades pel Rover Perseverance per tractar de buscar restes reals de vida al planeta fa milions d’anys o en l’actualitat, mai se sap.

Temas relacionados:

Opiniones de este contenido

Esta web se reserva el derecho de suprimir, por cualquier razón y sin previo aviso, cualquier contenido generado en los espacios de participación en caso de que los mensajes incluyan insultos, mensajes racistas, sexistas... Tampoco se permitirán los ataques personales ni los comentarios que insistan en boicotear la labor informativa de la web, ni todos aquellos mensajes no relacionados con la noticia que se esté comentando. De no respetarse estas mínimas normas de participación este medio se verá obligado a prescindir de este foro, lamentándolo sinceramente por todos cuantos intervienen y hacen en todo momento un uso absolutamente cívico y respetuoso de la libertad de expresión.


¿Pero han llegado a Marte de verdad?

publicada el ( 10 mar 2021 ) por Paqui
¿Y a la luna han podido ir? Porque Marte está bastante más lejos y además creo que la temperatura es muy, muy alta. ¿Cómo es posible?


Escribe tu comentario
* Datos requeridos
Título *
Contenido *
Tu nombre *
Tu email *
Tu sitio web
 
Te recomendamos...
Noticias del Futbol
https://press.parentesys.com/44750/
La Carteta
https://press.parentesys.com/738/
Conócete a tí mismo
https://press.parentesys.com/802/
Aquatic World
https://press.parentesys.com/3402/
Las revoluciones de la edad moderna
https://press.parentesys.com/45286/