El Museu del Louvre està de dol
A DIARI
A DIARI 
icono de búsqueda de contenidos

El Museu del Louvre està de dol

Marta Cots | 16 dic 2019


 

L'obra més coneguda de Leonardo da Vinci, La Gioconda, també coneguda com la Mona Lisa, va patir ahir a la tarda un atac -una ruixada d'spray- per part d'un visitant del Museu del Louvre de París. El motiu de la seva acció, va ser perquè se sentia incomodat per la mirada de La Gioconda. L'autor dels fets, va ser detingut per les autoritats franceses.

 

Leonardo da Vinci, és un dels pintors més reconeguts del Renaixement i va deixar obres mestres com són La Gioconda, L'últim sopar o l'Home de Vitruvi. Pel que fa a La Gioconda, es troba al Museu del Louvre des de 1797 i des d'aleshores l'han visitat 8 milions de persones cada any.


La Mona Lisa, no havia patit mai cap desperfecte -així ens ho han afirmat els restauradors del museu, als periodistes que vam viure els fets- fins ahir a la tarda. Els fets van passar ahir dilluns a les 17.32 hores quan un dels visitants que estava a primera fila observant l'obra, va treure de la butxaca dreta de la seva jaqueta vella, un spray de tinta vermella i va ruixar el rostre de La Gioconda, on hi va escriure "No em miris". Immediatament després, va ressonar per tot el museu un esglai conjunt de tots els allà presents, en veure el que havia succeït. A continuació, l'autor dels fets, un home d'edat avançada, va ser immobilitzat per part de l'equip de seguretat del museu, mentre la resta de visitants, van optar per fotografiar el nou aspecte que presentava el quadre i uns segons després, es va ordenar per megafonia que es desallotges la sala. El museu va tancar les seves portes a les 18.00 hores i a les 18.30 hores, el director del Louvre, Jean-Luc Martínez, va sortir amb certa desgana -potser pel fred que feia- a atendre als mitjans de comunicació.


La compareixença del director va ser breu -no va arribar als 7 minuts- i va exposar que l'home havia escrit "No em miris més" perquè se sentia incomodat per La Gioconda. També va afegir, que el cas ja està en mans de la justícia francesa i que l'obra s'intentarà restaurar tan aviat com es pugui perquè qualsevol visitant del museu en pugui gaudir.



 

 









 

Temas relacionados:

museu del louvre

parís

art

la gioconda

Opiniones de este contenido

Esta web se reserva el derecho de suprimir, por cualquier razón y sin previo aviso, cualquier contenido generado en los espacios de participación en caso de que los mensajes incluyan insultos, mensajes racistas, sexistas... Tampoco se permitirán los ataques personales ni los comentarios que insistan en boicotear la labor informativa de la web, ni todos aquellos mensajes no relacionados con la noticia que se esté comentando. De no respetarse estas mínimas normas de participación este medio se verá obligado a prescindir de este foro, lamentándolo sinceramente por todos cuantos intervienen y hacen en todo momento un uso absolutamente cívico y respetuoso de la libertad de expresión.




 No hay opiniones. Sé el primero en escribir.


Escribe tu comentario
* Datos requeridos
Título *
Contenido *
Tu nombre *
Tu email *
Tu sitio web
 
Te recomendamos...
EL ATENEO
https://press.parentesys.com/30397/
IDEA DEL RENACIMIENTO
https://press.parentesys.com/9782/
Congéneres
https://press.parentesys.com/43561/
DEMO PARENTESYS Press
https://demo.parentesys.com/
Noticias La Hontanilla
https://press.parentesys.com/19930/