La diferència salarial entre els homes i les dones en el món de l'esport
A DIARI
A DIARI 
icono de búsqueda de contenidos

La diferència salarial entre els homes i les dones en el món de l'esport

Magalí Montoro | 26 nov 2019


 

Actualment, al segle XXI, en el món de l’esport segueix havent desigualtat de gènere. Perquè un home cobra el doble que una dona si fan el mateix esport i competeixen en la mateixa categoria?

Fins al 2017, només el nom d’una dona apareixia entre la llista dels esportistes millors pagats del món i es trobava a la posició número 51. Actualment, al segle XXI l’esport femení ja es troba en alta consideració comparat amb anys enrere, però tot i així encara hi podem trobar grans diferències respecte l’esport masculí. Segons l’agencia IEG, la inversió en el patrocini femení no arriba ni a l’1% del cost total.

Avui en dia el futbol és un dels esports on es reflexa més aquest fet. Un informe elaborat per FIFPro, va revelar que el 49% de les futbolistes no cobra per jugar i que quasi el 90% ha de finalitzar la seva carrera futbolística abans del 25 per rebre una baixa o nul·la remuneració econòmica. Segons fonts properes al Futbol Club Barcelona, una jugadora juvenil (16-18 anys) no cobra per jugar, en canvi un jugador juvenil cobra uns 4.000€ al mes de mitjana, inclús poden arribar a cobrar 8.000€ segons el criteri del club.  Al segon equip del mateix club, és a dir al Barça “B”, una jugadora cobra 400€ aproximadament, i un jugador cobra 10.000€. Actualment a Espanya s’està negociant un conveni entre la RFEF i LaLiga per tal de que es regulin els salaris de les jugadores.

Un altre exemple de diferència salarial es dóna al voleibol. A França una jugadora que competeix a primera lliga nacional, pot arribar a cobrar màxim 2.000€ mensuals, m’entres que un jugador competint al mateix nivell, ronda els 10.000€ mensuals. La diferència no és tant notòria com en el cas del futbol però hi és. La desigualtat salarial afecten al futbol, al voleibol i a moltes disciplines més.

Molta gent justifica aquest fet dient que es lògic que les dones cobrin menys ja que generen menys ingressos però això moltes vegades no és veritat. El Mundial de Canada de futbol femení de 2015, va tenir una audiència de 30 milions d’espectadors i només el Super Bowl va superar la xifra.

Temas relacionados:

Opiniones de este contenido

Esta web se reserva el derecho de suprimir, por cualquier razón y sin previo aviso, cualquier contenido generado en los espacios de participación en caso de que los mensajes incluyan insultos, mensajes racistas, sexistas... Tampoco se permitirán los ataques personales ni los comentarios que insistan en boicotear la labor informativa de la web, ni todos aquellos mensajes no relacionados con la noticia que se esté comentando. De no respetarse estas mínimas normas de participación este medio se verá obligado a prescindir de este foro, lamentándolo sinceramente por todos cuantos intervienen y hacen en todo momento un uso absolutamente cívico y respetuoso de la libertad de expresión.




 No hay opiniones. Sé el primero en escribir.


Escribe tu comentario
* Datos requeridos
Título *
Contenido *
Tu nombre *
Tu email *
Tu sitio web
 
Te recomendamos...
El Hermes
https://press.parentesys.com/30401/
ECOVANGUARDIA
https://press.parentesys.com/3745/
CREACCIONA NEWS->blog()
https://www.creacciona.com/
Tribuna Digital China
https://www.tribunadigitalchina.com/
Xtreme News
https://press.parentesys.com/30094/