Igualtat en les tasques de la llar
A DIARI
A DIARI 
icono de búsqueda de contenidos

Igualtat en les tasques de la llar

Magalí Montoro | 8 dic 2019


 

Les dones a Espanya dediquen més hores a la llar i a la família que els homes. Concretament, segons l'estudi "Cost d'oportunitat de breta de gènere" de ClosinGap les dones dediquen quatre hores i mitja a les tasques de la llar, dos hores més al dia que els homes. Si la dedicació s'igualés, les dones tindrien quasi 50 milions d'hores més al dia. És just? Clarament no.

 Està clar que si una parella té fills, les hores empleades a la llar són majors, i les més afectades en aquest cas son les dones, en general. Segons l’estudi, tenir fills té més repercussió sobre les dones al terreny laboral, és per això que moltes opten per demanar excedències per naixement de fills cosa que no hauria de ser així ja que entre la parella s’han de repartir les tasques de manera que els afecti el mínim possible en l’àmbit laboral. Conseqüentment moltes dones demanen una reducció d’hores de la jornada laboral.

Actualment la baixa per maternitat és de 16 setmanes interrompudament, segons moltes dones, inclosa jo, consideren que hauria de ser mínim de 32 o 40 setmanes i així evitar les excedència. També és cert que ha de ser possible la baixa per paternitat. El Consell de Ministres del 1 de març de 2019 va ampliar la duració de paternitat de cinc a vuit setmanes, i l’1 d’abril va entrar en vigor. El Govern socialista va aprovar que aquest permís augmenti 12 setmanes a partir de 2020.

Tampoc és just que si ets una dona jove, d’uns 30 anys, no t’agafin a certes feines perquè hi ha el risc a quedar-se embarassada i que per no pagar-te la baixa per maternitat, hagis de buscar-te una altra cosa. Hi ha empreses que ofereixen a les dones d’entre 20 i 30 anys, la opció de subvencionar-les la congelació d’òvuls per estalviar-se també pagar el salari quan agafen la baixa per maternitat.  

A banda del terreny laboral, perquè popularment una dona ha de saber cosir i un home no? O quan un dels fills es taca la bat de l’escola, perquè ha de ser la dona qui li netegi la taca? O perquè l’home pot reparar una llum fosa i la dona no? Són estereotips que venen de segles enrere però estem al segle XXI i encara es poden canviar. El problema és que no es fomenten valors de igualtat de gènere per poder fer un canvi radical. El que hauria de fer el Govern són més campanyes i mobilitzacions per promoure la igualtat de gènere i que els més joves entenguin que una dona pot conduir igual de bé que un home, que tant el seu pare com la seva mare poden fregar els plats del sopar, que quan vagi a dinar a casa els avis, l’àvia estigui ensenyant a l’avi com fer les llenties, tant difícil és d’aconseguir-ho? La resposta és No.

Temas relacionados:

Opiniones de este contenido

Esta web se reserva el derecho de suprimir, por cualquier razón y sin previo aviso, cualquier contenido generado en los espacios de participación en caso de que los mensajes incluyan insultos, mensajes racistas, sexistas... Tampoco se permitirán los ataques personales ni los comentarios que insistan en boicotear la labor informativa de la web, ni todos aquellos mensajes no relacionados con la noticia que se esté comentando. De no respetarse estas mínimas normas de participación este medio se verá obligado a prescindir de este foro, lamentándolo sinceramente por todos cuantos intervienen y hacen en todo momento un uso absolutamente cívico y respetuoso de la libertad de expresión.




 No hay opiniones. Sé el primero en escribir.


Escribe tu comentario
* Datos requeridos
Título *
Contenido *
Tu nombre *
Tu email *
Tu sitio web
 
Te recomendamos...
KAMAKLOGISTIC
https://press.parentesys.com/2392/
EfeDiario
https://press.parentesys.com/46129/
VTC News
https://press.parentesys.com/2883/
VIAJES POR EL MUNDO
https://press.parentesys.com/30098/