Oblak llença comentaris racistes a Dembélé durant un partit de lliga
A DIARI
A DIARI
icono de búsqueda de contenidos

Magalí Montoro | 5 dic 2019

El porter Jan Oblak de l’Atlètic de Madrid va insultar a Ousmane Dembéle, el defensa francès del Barça, durant el partit de lliga del passat dimecres dia 27 pel seu color de pell.

Dimecres dia 27 de Novembre, va tenir lloc l’enfrontament entre el Barça i l’Atlètic de Madrid a les 20:45 al Camp Nou. Durant el transcurs de la segona part el jugador francès del Barça, Ousmane Dembéle, va rebre un insult racista per part de l’eslovè Jan Oblak. Durant el partit el jugador del Barça tenia una actitud molt defensiva, sobretot dins l’àrea. Al minut 51, Dembélé li va fer una falta en una jugada ofensiva al porter de l’equip rival, moment en el que Oblak va aturar la pilota i va dir cridant “¡BASTA YA NEGRATA DE M*ERDA, VETE A TU PAÍS A HACER FALTAS!”, en anglès.

La falta de Dembélé va ser sancionada amb targeta vermella directa i el jugador va marxar del terreny de joc sense dir res més. Un dels jugadors del Barça, Gerard Piqué, es va encarar a Oblak i el va escridassar mostrant-li la indignació i ràbia. L’àrbitre del partit va treure targeta groga a ambdós jugadors.

Just finalitzat el partit, un periodista de l’AS van entrevistar al jugador del Barça on va declarar que l’insult que va rebre a la segona part no era el primer ni el més suau. Sinó que Oblak portava tot el partit llençant insults racistes, segons Dembélé. Es va intentar entrevistar al porter de l’Atlètic, però aquest no es va deixar.

El Futbol Club Barcelona ha emès un comunicat denunciant els fets, i també ha iniciat una campanya contra el racisme. En canvi l’Atlètic de Madrid només ha comunicat un tuit on posa “El odio a las razas es más bien el abandono de la naturaleza humana”.