Assetjament escolar, un problema de tots
A DIARI
A DIARI 
icono de búsqueda de contenidos

Assetjament escolar, un problema de tots

Magalí Montoro | 12 dic 2019


 

L’assetjament escolar, conegut popularment com a bullying, és un dels principals problemes que hi ha als centres escolars, principalment. El cas d’en Audel Uahed és un d’ells.

A l’escola Sant Ignasi de Sarrià 2019-20 va entrar un nou alumne a la classe de 1er d’ESO B. És Audel Uahed, un noi musulmà que ha obtingut una beca per poder estudiar a una escola concertada. El centre ens ha explicat que Audel va entrar el primer dia a classe i ja va notar les mirades dels seus futurs companys clavades al seu clatell. Els alumnes de 1er d’ESO B estaven estranyats perquè mai havien tingut un company de classe de color. A mesura que van anar avançant les setmanes, un grup de 10 nois de la mateix classe, havia inventat un codi entre ells per parlar d’ell i criticar-lo a les seves esquenes. Molts dies, a l’hora de l’esbarjo, el grup de nois acorralaven a Audel i es reien d’ell, insultant-lo i ficant-se amb la seva religió i li robaven l’esmorzar. Audel portava molts mesos espantat, va agafar pànic a anar a l’escola i no podia dormir a les nits, però no volia dir res a ningú. Fins que la professora d’anglès va reaccionar, contactant amb els pares de l’alumne i amb una associació anomenada NACE, No Al Acoso Escolar, la qual s’encarrega de prevenir i lluitar contra les situacions de bullying a les escoles, va ajudar molt a Audel. Després de solucionar aquest cas d’assetjament escolar, es va comprovar que l’alumne va millorar el seu rendiment acadèmic i que tenia una actitud més alegre la resta del curs.

Segons les estadístiques de la Fundació ANAR i la Fundació Mutua Madrilenya, la edat mitjana d’inici de bullying és entre els 10-11 anys els nens i entre el 11-12 les nenes. Els tipus de bullying més usual són, per ordre: insults (82,5%), cops o puntades (39,85%), aïllament del grup (18,5%), amenaces (18,5%), robatori o trencament d’objectes (7,8%), la difusió de rumors (4,5%)...

Quan es parla d’assetjament escolar no s’està parlant una baralla on les dos persones són víctimes i les dos poden ser danyades, sinó que una persona o grup de persones que gaudeixen de major poder dins del grup, fan mal a una altra.

Per tant, l’assetjament escolar és un element molt important a tenir en compte i que s’hauria de tractar a tots els centres escolar, entre d’altres. En la majoria de casos costa de detectar, ja que la majoria de les víctimes no acudeixen a l’ajuda de cap adult per por a que les conseqüències s’agreugin. Segons els experts, els principals efectes negatius del bullying  son baix rendiment acadèmic, inseguretat i baixa autoestima, ansietat, depressió, i fins i tot es pot arribar a extrems com pot ser el suïcidi, on ja s’han registrat casos. És per això que ha de ser tractat, és veritat que cada vegada més s’instauren mesures per tractar i prevenir l’assetjament a les escoles i instituts.

Temas relacionados:

Opiniones de este contenido

Esta web se reserva el derecho de suprimir, por cualquier razón y sin previo aviso, cualquier contenido generado en los espacios de participación en caso de que los mensajes incluyan insultos, mensajes racistas, sexistas... Tampoco se permitirán los ataques personales ni los comentarios que insistan en boicotear la labor informativa de la web, ni todos aquellos mensajes no relacionados con la noticia que se esté comentando. De no respetarse estas mínimas normas de participación este medio se verá obligado a prescindir de este foro, lamentándolo sinceramente por todos cuantos intervienen y hacen en todo momento un uso absolutamente cívico y respetuoso de la libertad de expresión.




 No hay opiniones. Sé el primero en escribir.


Escribe tu comentario
* Datos requeridos
Título *
Contenido *
Tu nombre *
Tu email *
Tu sitio web
 
Te recomendamos...
CANCA DIGITAL RD
https://press.parentesys.com/30831/
Noches de jardín
https://www.revistanochesdejardin.com/
El Hermes
https://press.parentesys.com/30401/
El permiso por puntos
https://www.elpermisoporpuntos.es/
TODO SOBRE RUNNING
https://press.parentesys.com/839/