Desnonament d'una comunitat de veïns a les Cases d'Alcanar
A DIARI
A DIARI 
icono de búsqueda de contenidos

Desnonament d'una comunitat de veïns a les Cases d'Alcanar

Magalí Montoro | 10 dic 2019


 

Aquest matí s’ha desallotjat  un edifici sencer a les Cases d’Alcanar, on vivien aproximadament unes 60 persones. La Policia Municipal les ha fet fora forçadament després de que la comunitat de veïns presentés resistència al respecte.

Avui dia 10 de desembre a les 12.00, a las Cases d’Alcanar, la Policia Municipal tenia l’ordre judicial de desallotjar una comunitat de veïns situada al Carrer Mallorca núm. 21. La història es remunta fa deu anys, quan va explotar la bombolla immobiliària, el bloc de pisos va a passar a propietat d’un banc. Al 2011 va ser llogada ciutadans, els actuals veïns de la comunitat, però com el tràmit aleshores va ser molt accelerat, el banc reclama que les persones inquilines actuals els hi paguin una entrada i la posterior compra obligatòria del pis. Els nostres corresponsals porten allà des de les 12 del matí. A les 12.15 els veïns han decidit no fer cas de l’ordre. Quan la policia ha acudit a la cita, els veïns estaven preparats i han bloquejat la porta d’entrada, situats al terra agafats entre sí. La policia, una hora després d’esperar a que desallotgessin la zona, han complert l’ordre sense pensar-ho, costés el que costés. El resum final van ser quatre persones ateses per la Creu Roja i dos amb ferides lleus. Els veïns supervivents, en veure la reacció, van saltar sobre la policia però aquesta estava armada amb porres i van fer passos enrere i van desallotjar la zona, eren les 13.45 aleshores. A hores d’ara, la comunitat de veïns encara no s’han donat per vençuts i estan mantenint la queixa manifestant-se davant del seu bloc de pisos.

Avui en dia, encara són moltes famílies les que han estat obligades, de manera forçosa, a abandonar els seus habitatges per impagament de d’hipoteca o lloguer. La majoria dels casos els pisos i cases han sigut adquirits pels bancs durant la bombolla immobiliària a Espanya que es va donar l’any 1997 fins el 2007.  

Segons les estadístiques del 2012, es van produir una mitjana de 517 desnonaments diaris al país, fet que va provocar un gran impacte social i mediàtic. La crisi econòmica, derivada en gran part per la crisis immobiliària, ha fet que el número de desallotjaments sigui major. Entre l’any 2006 i 2007 va haver un 8% de desnonaments, un 20% al 2010 i un 27,16% al 2013, a causa de l’atur principalment. Segons la Secció d’Estadística del CGPJ, el percentatge és del 15,2% a tot Espanya i la Comunitat Autònoma que va al capdavant és Catalunya, amb un 23.36% de desallotjaments.

A continuació es narraran alguns dels desnonaments més remarcables després de que esclatés la bombolla immobiliària fins a dia d’ara.

Juan Ariza, la seva dona i la seva filla de 7 anys, van ocupar un habitatge a Cornellà del Vallès durant dos anys. El 10 de novembre de 2015 la policia va rebre l’ordre de desallotjar-los del pis aquell mateix dia per impagament d’hipoteca. Hores abans, la seva dona que anava a buscar les últimes pertinences personals i es va trobar al seu marit penjat de la cuina. La dona va trucar a la policia, van retirar el cos i dos dies més tard, la policia ja estava picant a la porta de casa seva per fer-les fora, i la força, la dona i la filla van ser desallotjades del pis a estrebades malgrat la situació en la que es trobaven.

Un altre cas de suïcidi va ser el de Alberto Gómez, 23 anys, el van trobar el seu cos a la via del tren dos dies després de perdre el lloc de treball i del comunicat del desnonament del seu pis par part del banc per impagament de lloguer. Fets esdevinguts el 3 de febrer de 2016.

Fa una mica més d’un any, el 18 de juliol de 2018, Conchita Velázquez es va fer famosa per organitzar una acampada per evitar el desallotjament del seu pis a Astúries. La volien desallotjar per un petit retràs en el pagament del lloguer de casa seva ja que la dona de 68 anys estava passant per un mal moment econòmic degut a que tenia moltes despeses de salut va declarar la entrevistada. Després de tres dies seguits, on els seus veïns van acampar al seu jardí, la policia va aconseguir fer fora als acampats i desallotjar a Conchita del seu habitatge després d’empentar, tirar al terra i immobilitzar a tota persona que se li creués.

Aquests i molt més casos de desnonaments són causa de la preocupació i infelicitat de molts dels ciutadans espanyols d’avui en dia.

Temas relacionados:

Opiniones de este contenido

Esta web se reserva el derecho de suprimir, por cualquier razón y sin previo aviso, cualquier contenido generado en los espacios de participación en caso de que los mensajes incluyan insultos, mensajes racistas, sexistas... Tampoco se permitirán los ataques personales ni los comentarios que insistan en boicotear la labor informativa de la web, ni todos aquellos mensajes no relacionados con la noticia que se esté comentando. De no respetarse estas mínimas normas de participación este medio se verá obligado a prescindir de este foro, lamentándolo sinceramente por todos cuantos intervienen y hacen en todo momento un uso absolutamente cívico y respetuoso de la libertad de expresión.




 No hay opiniones. Sé el primero en escribir.


Escribe tu comentario
* Datos requeridos
Título *
Contenido *
Tu nombre *
Tu email *
Tu sitio web
 
Te recomendamos...
MORDISCO
https://press.parentesys.com/27480/
Proyecto de aula
https://press.parentesys.com/8241/
EfeDiario
https://press.parentesys.com/46129/
DISCERE
https://press.parentesys.com/6628/