El cyberbulling es l’abús virtual a través de les xarxes socials o altres aplicacions, mitjançant missatges en forma d’insult, atacs i amenaces.
En Pep, un noi de Barcelona de 13 anys va estar patint cyberbulling durant 3 anys per els seus companys de l’escola.
Tenia 10 anys quan va començar com alumne nou al col·legi Montserrat. En Pep era un noi que destacava per les seves notes des de el primer curs, cosa que als seus companys semblava que no els hi fes molta gràcia. A partir d’aquí, va començar a agafar fama de ‘empollón’.
“En Pep era un noi que mostrava sempre una actitud pensativa i trista. Sempre intentava mantenir-se al marge de les celebracions, costava molt veure’l riure o gaudir d’un dia d’escola”, segons la directora del col·legi Montserrat.
Tot va començar, quan un company de classe es va crear un usuari a Facebook convidant a tots aquells que no suportaven en Pep. Tot i què no tenien l’edat per navegar dins d’aquesta xarxa social, van ser molts els qui s’hi van afegir i van contribuir en abusar a través de missatges a en Pep. Aquests missatges van anar pujant de to, arribant a les amenaces, insults, atacs, entre altres.
“En Pep portava 3 anys sense dir absolutament res. Tres anys que van suposar una tortura per ell”, afegeix la Nora, professora de català del col·legi Montserrat.
Dues companyes de classe, quan van ser convidades a participar en aquell xat, no s’ho van pensar més de dos cops, i al dia següent van anar a parlar amb la tutora. “Les dues ens vam quedar horroritzades de tot el que li estaven dient al Pep i que ningú era conscient”, segons les dues companyes de classe que van donar l’avís.
Per els docents i la directora va ser molt fàcil poder identificar els alumnes que hi participaven, ja que molts d’ells no es van preocupar en utilitzar una identitat falsa. Al tractar-se d’un tema tan delicat, els protagonistes d’aquesta causa van rebre un càstig just, però sobretot a classe es va treballar la gravetat d’haver utilitzat malament les xarxes socials i del mal que van provocar al Pep.
“Poc a poc en Pep es trobava millor i se’l veia més feliç. Els seus companys ja no li donaven l’esquena”, segons la directora durant les setmanes desprès.
Amb l’ajuda dels pares, els Mossos d’Esquadra i els professors del col·legi Montserrat van poder posar ordre i que poc a poc tot tornes a la normalitat.
“En Pep es trobava més tranquil, i els companys van ser conscients del que havien fet”, segons la mare d’en Pep.
Aquest cas, per desgràcia no es l’únic que ens hem trobat. Cal conscienciar molt als nens/es de l’ús adequat de les plataformes per tal d’evitar aquest tipus d’incidents, ja que arriben a marcar un abans i un després a les víctimes.
Esta web se reserva el derecho de suprimir, por cualquier razón y sin previo aviso, cualquier contenido generado en los espacios de participación en caso de que los mensajes incluyan insultos, mensajes racistas, sexistas... Tampoco se permitirán los ataques personales ni los comentarios que insistan en boicotear la labor informativa de la web, ni todos aquellos mensajes no relacionados con la noticia que se esté comentando. De no respetarse estas mínimas normas de participación este medio se verá obligado a prescindir de este foro, lamentándolo sinceramente por todos cuantos intervienen y hacen en todo momento un uso absolutamente cívico y respetuoso de la libertad de expresión.
No hay opiniones. Sé el primero en escribir.