Disminució de morts.
Xtreme News
Xtreme News 
icono de búsqueda de contenidos

Disminució de morts.

Erick Roca Soler | 15 dic 2019


És sabut per els interessats dels esports de risc que el wingsuit, o salt base, és un dels més perillosos del gremi. Tot i així podem veure com aquest estiu de 2019 ha estat un dels menys mortals per als aficionats d’aquest esport.

El salt Base és un esport en el que hi ha un marge d’error mínim un cop s’executa el descens, i  quan un pilot (anomenats així els esportistes qui ho practiquen) salta té en ment que en qualsevol moment  una petita errada pot significar la defunció. És, en part, per això que ha adquirit una gran quantitat d’aficionats des del moment en el que es va crear. El risc atrau la morbositat de la gent.

En la primera dècada, tot i així, no hi havia tants practicants i per lo tant el recompte de morts no era tant elevat. Però és a partir de 2010 que la gent comença a tenir més interès en practicar l’esport.

Comencem a veure cada cop més vídeos de pilots, noticies de l’àmbit, competicions d’alt rendiment o patrocinis de marques com Red Bull o GoPro cada cop més interessades en la difusió de l’esport i en la seva influencia mediàtica. I es llavors, en el 2015/2016 que és veu el màxim interès i un número més elevat de practicants.

És, també, en aquest darrer any, 2016, en el qual veiem el número de morts més gran de tota la història en l’exercici d’aquest esport. 31 és la dada exacta de morts tant de pilots amateurs com, sobretot, de professionals.

A partir d’aquest any el número s’ha reduït força tenint, fins al moment, “únicament” 15 morts en l'actual 2019. Aquesta dada ha provocat un debat important, així com un ambient d’incertesa en l’entorn. “Es el descens de la mortalitat degut a la millora de seguretat o per una baixada considerable en el número de practicants?”. Tal i com comenta  Laurent Frat, un dels màxims exponents de Wingsuit arreu del món,  en una entrevista a National Geographic, “Crec que el salt base amb vestit d’ales es un esport en decadència”. A lo que afegeix seguidament “ És impossible calcular-ho, però sembla que cada cop hi ha menys salts Base als Alps” (zona en la que es produeixen un percentatge significatiu dels salts durant l’any).

Altres pilots famosos com, per exemple, Matt Gerdes no contradiuen l’opinió de Frat, però la complementen. Gerdes defensa que no s’ha reduït el número de saltadors, sinó de salts, i que això pot ser degut a les grans quantitats de pluges que han afectat a les zones de salt. Aquestes pluges, com es evident, han suposat que els diferents pilots no acabessin d’arriscar la pujada a les muntanyes per a posteriorment realitzar el descens.  És més, afirma que l' empresa de la qual és co-dissenyador, Squirrel, ha augmentat el número de vestits voladors respecte a anys anteriors.

Aquesta reducció de morts pot ser, doncs, deguda a diferents factors. Un d’ells podria ser que cada cop hi hagués menys participants per por a realitzar-ho. Però com bé diu el pilot Frat, és, a dia d’avui, impossible registrar el número de saltadors que hi ha per tot el  globus, ja que és un esport de lliure pràctica i no es necessari registrar-se per a dur-lo a terme. Un altre factor podria ser les millores en els mètodes de seguretat que poden ser efectuats, però tot i així, encara no existeix cap que sigui efectiu al 100%. Es possible, també, que tots dos es compaginin.

Per lo tant, no se sap amb certesa absoluta per que es deguda aquesta baixada de defuncions, però des d’aquí, Xtreme News, volem induir a la gent a fer esports  fora dels convencionals, sempre amb consciència i coneixement del que es fa.

Temas relacionados:

Opiniones de este contenido

Esta web se reserva el derecho de suprimir, por cualquier razón y sin previo aviso, cualquier contenido generado en los espacios de participación en caso de que los mensajes incluyan insultos, mensajes racistas, sexistas... Tampoco se permitirán los ataques personales ni los comentarios que insistan en boicotear la labor informativa de la web, ni todos aquellos mensajes no relacionados con la noticia que se esté comentando. De no respetarse estas mínimas normas de participación este medio se verá obligado a prescindir de este foro, lamentándolo sinceramente por todos cuantos intervienen y hacen en todo momento un uso absolutamente cívico y respetuoso de la libertad de expresión.




 No hay opiniones. Sé el primero en escribir.


Escribe tu comentario
* Datos requeridos
Título *
Contenido *
Tu nombre *
Tu email *
Tu sitio web
 
Te recomendamos...
DISCERE
https://press.parentesys.com/6628/
Noticias del Futbol
https://press.parentesys.com/44750/
VTC News
https://press.parentesys.com/2883/
News of the Water
https://press.parentesys.com/3812/
Congéneres
https://press.parentesys.com/43561/