La neu de l'Everest es desfà i la brossa i els cossos ressorgeixen del gel.
Xtreme News
Xtreme News 
icono de búsqueda de contenidos

La neu de l'Everest es desfà i la brossa i els cossos ressorgeixen del gel.

Marc Ferreiroa Fius | 15 dic 2019


L’Everest, la muntanya més alta del Món està patint les conseqüències del canvi climàtic i de la massificació de gent. Avui en dia no és estrany trobar-te amb restes de cossos humans, com ara: dits, cranis, parts de cames... , quan es fa l’ascensió, això ve donat sobre tot pel clima més calorós que, a l’igual que a la resta del Món, s’està produint a L’Everest.

La neu s’està desfent i els cossos d’alpinistes que mai van tornar a les seves casses estan sortint a la superfície així com tota aquella brossa que deixen els alpinistes i que abans estava coberta de neu. L’acumulació de brossa també és deguda a la quantitat de gent que està accedint a escalar l’Everest.

En la passada temporada afirmen molts alpinistes que s’han trobat amb molts més cadàvers, brossa i material com ara: botes o piolets, per tota l’ascensió fins al cim. Els estudis realitzats demostren que es tracta del resultat del canvi climàtic que estem patint en el nostre planeta.

La quantitat de brossa que es troba a l’Everest és immesurable, tones i tones. Amb el desgel i la massificació de gent aquesta temporada s’han vist imatges molt impactants de la gran quantitat de deixalles, sobretot en les zones dels camps base. Molts alpinistes opten per emportar-se la seva pròpia brossa i agafar-ne d’allà per ajudar a netejar la muntanya, també s’han fet expedicions només per recollir brossa però encara queda molta feina per fer. Cada vegada més la gent pren consciència de cuidar el medi ambient, però les circumstàncies que està vivint l’Everest no són les més favorables per ajudar aquest procés. El Govern nepalès vol prendre mesures i els “Sherpas” o guies de les expedicions faran tot el possible per ajudar-los i poder donar la volta a aquesta greu situació.

El ressorgiment dels cossos a la superfície a donat a lloc un nou debat, moltes famílies volen recuperar els cossos però això és una tasca pràcticament  impossible. Un cos congelat pot arribar a pesar uns 130 kilograms, una càrrega impossible de transportar per un alpinista per sobre de terrenys irregulars on hi ha profundes esquerdes i on el temps canvia contínuament.

Si el desgel continua i no s’atura ni l’acumulació de deixalles ni la massificació d’alpinistes a la llarga serà molt més difícil poder pujar al cim de l’Everest.

Temas relacionados:

Opiniones de este contenido

Esta web se reserva el derecho de suprimir, por cualquier razón y sin previo aviso, cualquier contenido generado en los espacios de participación en caso de que los mensajes incluyan insultos, mensajes racistas, sexistas... Tampoco se permitirán los ataques personales ni los comentarios que insistan en boicotear la labor informativa de la web, ni todos aquellos mensajes no relacionados con la noticia que se esté comentando. De no respetarse estas mínimas normas de participación este medio se verá obligado a prescindir de este foro, lamentándolo sinceramente por todos cuantos intervienen y hacen en todo momento un uso absolutamente cívico y respetuoso de la libertad de expresión.




 No hay opiniones. Sé el primero en escribir.


Escribe tu comentario
* Datos requeridos
Título *
Contenido *
Tu nombre *
Tu email *
Tu sitio web
 
Te recomendamos...
TODO SOBRE RUNNING
https://press.parentesys.com/839/
MEXICO EN EL PUEBLO
https://press.parentesys.com/46514/
ECOVANGUARDIA
https://press.parentesys.com/3745/
Noticias La Hontanilla
https://press.parentesys.com/19930/
Quantum computing SPanish Association in INformatics
https://press.parentesys.com/50503/