Massificació a l'Everest: més de 200 muntanyismes fan cim.
Xtreme News
Xtreme News 
icono de búsqueda de contenidos

Massificació a l'Everest: més de 200 muntanyismes fan cim.

Marc Ferreiroa Fius | 15 dic 2019


El 29 de maig de 2019 més de 250 alpinistes van arribar al camp base IV de l’Everest (8.848 metres d’alçada) i finalment van ser 200 els que van aconseguir fer el cim. Aquest fet va produir nombrosos taps durant l’ascens, el més impressionant just abans de l’esgraó de Hilary, una paret rocosa de 12 metres que suposa l’últim repte abans d’arribar al cim.

Que es produeixin embussos a les zones baixes no representa cap perill, quan és a les parts més elevades i en un dia de bon temps tampoc, però els taps en zones altes, com l’esgraó de Hilary, amb mal temps pot ser una autentica tragèdia.

Fer cim a la muntanya més alta del món s’ha convertit en tot un perill  degut a la massificació de gent que et trobes, els ascensos duren una hora o dos més de l’esperat per culpa dels taps, i pels alpinistes pot ser mortal ja que poden patir greus congelacions i arribar fins i tot a la mort. A més a més, el 50% dels alpinistes que van pujar aquell dia a l’Everest no estaven preparats. Tot això em fa pensar si realment a l’Everest s’hi va a fer alpinisme o turisme.

Econòmicament pujar al Everest en expedicions te un cost molt elevat, però això no evita que es produeixi aquesta massificació de gent, alpinistes o no,  i molts d’ells ho fan per poder dir que han estat al punt més elevat del Món i fer-se la foto sense tenir en compte el veritable risc que comporta. Sense anar més lluny 6 d’aquests 200 alpinistes van perdre la vida, cinc per congelació i un al caure intentant fer-se una foto.

Fer cim a l’Everest és un repte molt bonic i et provoca moltes sensacions positives, però hem de ser conscients del perill que suposa tant per a nosaltres com per a tercers. Hem de preparar-nos bé per fer l’ascensió com és degut i limitar el nombre d’alpinistes per expedició per tal d’evitar la massificació.

 

Temas relacionados:

Opiniones de este contenido

Esta web se reserva el derecho de suprimir, por cualquier razón y sin previo aviso, cualquier contenido generado en los espacios de participación en caso de que los mensajes incluyan insultos, mensajes racistas, sexistas... Tampoco se permitirán los ataques personales ni los comentarios que insistan en boicotear la labor informativa de la web, ni todos aquellos mensajes no relacionados con la noticia que se esté comentando. De no respetarse estas mínimas normas de participación este medio se verá obligado a prescindir de este foro, lamentándolo sinceramente por todos cuantos intervienen y hacen en todo momento un uso absolutamente cívico y respetuoso de la libertad de expresión.




 No hay opiniones. Sé el primero en escribir.


Escribe tu comentario
* Datos requeridos
Título *
Contenido *
Tu nombre *
Tu email *
Tu sitio web
 
Te recomendamos...
Quantum computing SPanish Association in INformatics
https://press.parentesys.com/50503/
La Segunda Guerra Mundial
https://press.parentesys.com/57403/
Noches de jardín
https://www.revistanochesdejardin.com/
PENSAMIENTO SOCIAL
https://press.parentesys.com/3562/
DISCERE
https://press.parentesys.com/6628/