El greu impacte del calentament global sobre les estacions d'esquí
Xtreme News
Xtreme News 
icono de búsqueda de contenidos

El greu impacte del calentament global sobre les estacions d'esquí

Oriol Llauradó | 17 dic 2019


Moltes de les estacions d’esquí de la península han tingut que retardar l’apertura de les estacions d’esquí a causa de la falta de neu. Les temperatures respecte l’any passat han incrementat i milers d’esquiadors han tingut que cancel·lar les seves reserves als hotels, cosa que alarmat al sector turístic dedicat a l’esquí nacional.

 

A mitjans de desembre, més d’una tercera part de les estacions d’esquí romanen tancades de cara al públic. En comparació a l’any passat, en el que a la segona setmana de novembre casi totes les estacions ja estaven pràcticament obertes, les estacions d’esquí estan sofrint un retràs de més de 30 dies que està provocant grans pèrdues als respectius hotels en els quals els esquiadors s’anaven a allotjar, i per suposat a les estacions d’esquí en general.

 

Les alarmes van començar a saltar quan a mitjans de novembre un 70% de les estacions d’esquí no havia rebut ni un sol floc de neu, amb una previsió d’un clima sec i sense precipitacions fins a finals de mes. Moltes estacions van tindre que incorporar d’immediat més canons de neu artificial per combatre l’escassetat de neu, però tot i així, la gran manca de precipitacions i de neu ha fet impossible la apertura de la major part d’estacions al públic.

 

Aquest problema ha causat gran preocupació al sector turístic, en el que es preveu dels seus ingressos un descens de més d’un 7% per a aquesta temporada. Però no només ha preocupat al sector hoteler. Les organitzacions ecològiques i climatològiques s’han mostrat també realment preocupades. De fet, estudis estadístics realitzats per aquestes organitzacions demostren que en menys de 10 anys més d’un 40% de les estacions es veurien obligades a tancar a causa de l’increment de la temperatura global que afectarà a la nostra península.

 

Tot això va replantejar els mitjans que suposadament havia adoptat el govern nacional per fer front al canvi climàtic. Les institucions i organitzacions ecològiques reclamen solucions visibles immediates. Si no adoptem mesures el més aviat possible el més segur es que en uns anys l’esquí al país ni es recordarà, i el més greu, ens trobarem en una situació climàtica pràcticament irreversible.

Temas relacionados:

Opiniones de este contenido

Esta web se reserva el derecho de suprimir, por cualquier razón y sin previo aviso, cualquier contenido generado en los espacios de participación en caso de que los mensajes incluyan insultos, mensajes racistas, sexistas... Tampoco se permitirán los ataques personales ni los comentarios que insistan en boicotear la labor informativa de la web, ni todos aquellos mensajes no relacionados con la noticia que se esté comentando. De no respetarse estas mínimas normas de participación este medio se verá obligado a prescindir de este foro, lamentándolo sinceramente por todos cuantos intervienen y hacen en todo momento un uso absolutamente cívico y respetuoso de la libertad de expresión.




 No hay opiniones. Sé el primero en escribir.


Escribe tu comentario
* Datos requeridos
Título *
Contenido *
Tu nombre *
Tu email *
Tu sitio web
 
Te recomendamos...
KAMAKLOGISTIC
https://press.parentesys.com/2392/
Mi Periódico Digital
https://press.parentesys.com/1/
EL ATENEO
https://press.parentesys.com/30397/
MARENE
https://press.parentesys.com/733/