El tamany si importa.
Xtreme News
Xtreme News 
icono de búsqueda de contenidos

El tamany si importa.

El surf d'onades grans. L'home contra la naturalesa.

Pol Fonseca | 16 dic 2019


Es possible que hagis sentit a parlar algun com del surf d'onades grans. Si no ho has fet mai deixen’s que t'expliquem breument en que consisteix.

El surf d’onades grans és una modalitat que com bé diu el nom consisteix en agafar les onades de major tamany que existeixen.  Però on i quan trenquen aquestes onades podríem dir llegendàries?

Al llarg de tota la cosa del Nord d’Espanya trobem bastants spots on quan les condicions són les necessàries apareixen aquestes onades gegants.  Per que una onada així apareixi s’han de complir dos requisits principals. El primer és que les condicions morfològiques del fons marí siguin propicies per que es creï una onada així.  I la segona que hi hagi un temporal suficient ment fort per que trenquin les onades.  D’aquesta manera el surf d’onades grans es una modalitat que tan sols es pot practicar durant la temporada d’hivern quan les tormentes al mitg del Atlàntic són més grans i creen onades enormes.

Les onades grans més famoses  que trobem a Espanya són: Meñakoz (Guecho) , Punta Galea, La Vaca Gigante (Santander), Roka Puta (Zumaya)...

¿Qui són els surfistes d’onades grans?

Hi ha qui els considera boixos d’altres els veuen com herois o esportistes d’elit. El fet és que els surfistes que es dediquen a agafar onades grans són els que física y mentalment estàn més preparats per afrontar aquestes situacions de risc.  La majoria entrenen durant tot l’any per quan arriba la temporada d’onades grans poder entrar al aigua a dominar aquets “monstres” sense patir cap accident i desfruitar del tamany.  

El material emprat per els surfistes d’onades grans també és especial. Les taules que utilitzen per surfejar onades gegants són molt grans també i tenen molt litres de flotabilitat que les normals. Això els permet sufejar a molta velocitat i escapar de la gran massa d’aigua que els trenca darrera així com remar les onades més ràpid i posar-se de peu amb mes facilitat.  Les cordes que uneixen el turmell del surfista a la taula també son més grosses de lo normal per generar més resitència en cas que el surfista caigui i l’onada empenti la seva taula.

Els neoprens que vesteixen també són especials donat que son d’un grossor sovint de més de 5 mil·límetres per no passar fred durant el dur hivern al Cantàbric. I per últim però no menys important l’armilla inflable. Els surfistes d’onades grans utilitzen una armilla de neoprè que s’infla  al estirar d’una anella mitjançant bombones de CO2 que porten al interior. Aquest invent els permet sortir a la superfície quan cauen d’onada i els arrossega cap al fons del mar. És un invent que ha salvat moltes vides des de la seva aparició al mercat al 2015.

El surf d’onades gran és una variant del surf que a tothom deixa impressionat. Es pot comparar com una lluita de l’home contra la naturalesa i és un afany de superació constant on el surfista busca “caçar” cada cop onades més grans.

Temas relacionados:

Opiniones de este contenido

Esta web se reserva el derecho de suprimir, por cualquier razón y sin previo aviso, cualquier contenido generado en los espacios de participación en caso de que los mensajes incluyan insultos, mensajes racistas, sexistas... Tampoco se permitirán los ataques personales ni los comentarios que insistan en boicotear la labor informativa de la web, ni todos aquellos mensajes no relacionados con la noticia que se esté comentando. De no respetarse estas mínimas normas de participación este medio se verá obligado a prescindir de este foro, lamentándolo sinceramente por todos cuantos intervienen y hacen en todo momento un uso absolutamente cívico y respetuoso de la libertad de expresión.




 No hay opiniones. Sé el primero en escribir.


Escribe tu comentario
* Datos requeridos
Título *
Contenido *
Tu nombre *
Tu email *
Tu sitio web
 
Te recomendamos...
PENSAMIENTO SOCIAL
https://press.parentesys.com/3562/
Las revoluciones de la edad moderna
https://press.parentesys.com/45286/
DISCERE
https://press.parentesys.com/6628/
Salon del Automovil de Ginebra
https://press.parentesys.com/728/
MARENE
https://press.parentesys.com/733/